Máster Universitario en Innovación en Nutrición, Seguridad y Tecnología Alimentarias
Lugo, España
DURACIÓN
1 up to 2 Years
IDIOMAS
Español, Gallego
PASO
Tiempo completo, Tiempo Parcial
FECHA LIMITE DE APLICACIÓN
Solicitar fecha límite de solicitud
FECHA DE INICIO MÁS TEMPRANA
Solicite la fecha de inicio más temprana
TASAS DE MATRÍCULA
EUR 1160 / per year
FORMATO DE ESTUDIO
En el campus
Introducción
O título de Máster en Innovación en Nutrición, Seguridade e Tecnoloxía Alimentarias pola Universidade de Santiago de Compostela é un título oficial, cunha duración de 90 créditos, correspondente á area de Ciencias, que ofrece ao alumnado unha formación de calidade de carácter especializada en Nutrición, Tecnoloxía e Seguridade Alimentarias que permita dar resposta social ás esixencias da Unión Europea en relación coa mellora nutricional e protección da saúde dos consumidores e a seguridade dos alimentos.
Os profesores implicados na iniciativa do máster, pertencentes a distintas áreas de coñecemento, achegan unha ampla formación sobre os distintos aspectos relacionados cos alimentos, a nutrición e a cadea alimentaria, o que permitirá unha formación multidisciplinar, dirixida a promover a especialización, a súa incorporación a empresas do sector alimentario, así como a calquera estrutura oficial de control das administracións públicas e das distintas organizacións que interveñen na cadea alimentaria. Ademais do profesorado propio da USC, participan no máster profesionais do Instituto de Investigacións Mariñas (CSIC) e da Sociedade Galega de Endocrinoloxía, Nutrición e Metabolismo.
Este Máster pretende formar titulados con orientación científica e unha excelente preparación académica, capacitados para seren docentes e investigadores de alta calidade no marco da Nutrición, a Tecnoloxía e a Seguridade Alimentaria no seu sentido máis amplo, e que poidan continuar cos seus estudos de doutoramento, desenvolver a súa propia industria ou colaborar na innovación e desenvolvemento en ámbitos relacionados cos alimentos e/ou as empresas alimentarias.
Por outra banda, a Titulación trata de acercar os alumnos ao mundo laboral mediante a realización de prácticas preprofesionais en empresas agroalimentarias. Neste sentido, a implicación do tecido empresarial é moi importante, xa que se conta coa colaboración de numerosas empresas do sector, así como de todas aquelas asociadas ao Clúster Alimentario de Galicia.
O nivel formativo acadado no Máster, poderá servir así mesmo, de base para iniciar os estudos conducentes ao título de doutor, que é o xerme das novas xeracións de investigadores en organismos públicos e privados de investigación, departamentos de I+D+i en empresas, laboratorios, centros oficiais de control e, de ser o caso, dos futuros profesores universitarios no campo da Nutrición, Bromatoloxía, Tecnoloxía e Hixiene dos alimentos.
Objetivos
Aqueles alumnos que, ademais, demostren unha comprensión sistemática e dominio das metodoloxías de investigación relevantes na Tecnoloxía e Seguridade dos alimentos de última xeración, que demostren capacidade de idear, deseñar e poñer en práctica unha investigación orixinal de calidade que contribúa ao desenvolvemento do coñecemento neste campo, poderán alcanzar o título de doutor.